informatie
waarom Westerlee...?
vaste rubrieken
dorpslied
nieuws VDW 2
HLDVG 2
actueel 2
1965 film 2
gesch'nis W'lee 2
geniet & bewonder 2

 

MEDEDELINGEN VER. DORPSBEl. WESTERLEE ( VDW )

 

________________________________________________________________________

 Westerlee samen sterk

 De gemeente/stichting welzijn Oldambt heeft een aantal verenigingen/stichtingen uit Westerlee in contact gebracht met organisaties als Synergo, NOVO, Buurtzorg. Samen wil men kijken of de sociale cohesie kan worden versterkt. Er zijn een aantal vergaderingen geweest  en het valt niet mee projecten te bedenken waar alle betrokkenen aan deel kunnen nemen. Daarbij spelen de mogelijkheden die ontstaan bij de toekomstige  verbouw van de Tille ook een belangrijke rol. We gaan er maar van uit dat veel belangrijke zaken langzaam tot stand komen. Op dit moment wordt uitgezocht in welke mate de diverse deelnemers hun bijdrage aan projecten kunnen/moeten invullen. In februari komt de groep weer bij elkaar.

________________________________________________________________________

 Bericht van de Werkgroep Westerlee Verkeersveilig

 

Behalve dat door de bewoners die aan de hoofdweg wonen, maar ook de 3 metingen van de snelheidsdisplays geven aan dat veel te veel automobilisten te hard door Westerlee rijden.

VDW heeft de gemeente toestemming gevraagd om zelf 2 snelheidsdisplys aan te mogen schaffen in kader van de subsidie leefbaarheid  gemeente Oldambt. De gemeente staat er niet afwijzend tegenover, maar we wachten nog op het officieel antwoord.

 

 

________________________________________________________________________

Dorpsvisie

Na een aantal inspiratie-avonden, georganiseerd door de gemeente Oldambt, is het eerste concept-dorpsvisie gereed. In dit concept zijn veel elementen van de enquete dorpsvisie en opmerkingen op de stellingen die op de bewonersavond zijn gemaakt, opgenomen. Het bestuur VDW gaat het eerste concept bespreken en beslissen wat de vervolgstappen zullen zijn.

 

 

                                 

Top
Vereniging Dorpsbelangen Westerlee  | info@westerlee.info