informatie
waarom Westerlee...?
vaste rubrieken
dorpslied
nieuws VDW 2
HLDVG 2
actueel 2
1965 film 2
gesch'nis W'lee 2
geniet & bewonder 2

 

                                                    ACTUEEL NIEUWS

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Overhandiging Duofiets

Donderdag 26 januari 2017 overhandigde wethouder Bard Boon de duofiets aan Gea Smid van " Veur mekoar, mit mekoar ". De wethouder fietste met Okje Koops van de boerderij van de fam. Smid naar de Tille. Daar werden ze begroet door inwoners van Westerlee en genodigden. Er was veel pers aanwezig; radio RTV Noord, RTV LOGO, omroep Westerwolde, fotograaf Marcel Lameijer uit Westerlee. Na nog een ererondje kon men in de Tille warmen onder het genot vn een kopje koffie/thee en een stuk appeltaart. Het is de bedoeling dat inwoners van Westerlee de duofiets kunnen lenen als ze met een partner, vriend of een buur een dagje willen fietsen. Gea Smid hoopt dat de inwoners daar heel veel gebruik van willen maken.

 

           

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________ ______________

Kerstmarkt

Vrijdag 16 dec. 2015 werd voor de 5 ' keer de kerstmarkt gehouden. Door de nieuwe aanleg bij de Tille konden marktkramen veel mooier in een lijn opgesteld worden. Er waren ongeveer 20 kramen aanwezig. Hoewel dat aantal vrij constant blijft, zou het mooi zijn als er nog een paar kramen bij konden komen. Het blijft moeilijk, omdat Westerlee nog niet zo bekend is met zijn kerstmarkt en er in de omgeving al veel kerstmarkten worden georganiseerd. Met name de bewoners van Westerlee bezochten de markt, maar toch waren de meeste marktkooplui tevreden met hun omzet. De kerststal en het kerstkoor verhoogden de kerstsfeer. Onze vrijwilligers hebben ook dit jaar weer een goede prestatie neergezet, dus onze hartelijke dank.

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 Kerstviering

Na de kerstmarkt werd de kerstviering in de Sint Joriskerk gehouden met medewerking van het koor Lofstem en organist Mark Hamminga uit Winschoten en het kinderkoor het Baken en verteller Henk Twiest uit Westerlee. Er waren 60 bezoekers aanwezig die genoten van het gevarieerde programma. Ook dit jaar hadden 6 dames uit Westerlee prachtige kerststukken voor aan de muur gemaakt. De deelnemers aan het programma kregen na afloop een ovationeel appplaus en wenste Ger de Maar alle aanwezigen fijne Kerstdagen en een voorspoewdig, maar vooral gezond 2017.

       

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

IJspret

Toch was er dit jaar 2017 gelukkig nog gelegenheid om op de ijsbaan De Bosbaan te schaatsen. Vooral de jeugd maakte er gebruik van. Helaas was het ijs nog niet overal dik genoeg en op verschillende plekken zakten mensen - meestal volwassenen - door het ijs. Maar dat mocht de pret niet drukken, want na een nachtje vorst kon men op het middenstuk weer uit de voeten. 

 

       

 

 

 

 

 

 _____________________________________________________________________________________________

 Creagroep

De dames van de Creagroep kregen op 11 november voor Sint Maarten de kleuters van de Peuterspeelzaal op bezoek. De gemaakte lampions werden bewonderd en kregen alle kinderen iets lekkers mee.

           

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de Steunstee naar de Tille tegen de zin van de dames, maar gedwongen door de gemeente Oldambt, moest verhuizen, werd eind november 2016 afscheid genomen van de fam. Dijkema. Jarenlang hebben de dames met heel veel plezier en in goede verstandhaouding gebruik mogen maken van de ruimte van fam. Dijkema. Eind november, begin december ondernamen de dames met tegenzin de verhuizing naar de Tille, want ze vonden de toegewezen ruimte nu al te klein. Het bestuur van de Tille beloofde bij de verbouw te kijken naar de mogelijkheid om de creagroep meer ruimte te bieden.

       

 

 

 

 

 

 _____________________________________________________________________________________________________ 

.

Top
Vereniging Dorpsbelangen Westerlee  | info@westerlee.info